Közel a vég: itt a terv Zelenszkij leváltására

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Az ukrán parlament tagjai leválthatják Volodimir Zelenszkijt, ha cselekvőképtelenné teszik az ukrán parlamentet. Oleg Szoskin, az ország második elnökének, Leonyid Kucsmának egykori tanácsadója beszélt erről a forgatókönyvről. 
Vágólapra másolva!

Zelenszkij nem akar tűzszünetet 2024 végéig, hogy az alkotmányban előírt választásokat meg tudják tartani és feloldják a hadiállapotot. Akkor így mi lesz? Ez az ukrán parlament teljes alkalmatlansága – írta az orosz Life.ru a szakértő YouTube-csatornáján közzétett videó alapján.

Szerinte

egyszerre több nagy frakció is elhagyhatja az ukrán parlamentet:

A Julija Timosenko Haza, Petro Porosenko Európai Szolidaritás pártja és a letartóztatott oligarchához, Igor Kolomojszkijhoz köthető Jövőért blokk is elhagyhatja a radát - fogalmazott.

Ez a törvényhozás határozatképtelenségéhez vezethet a határozathozatal hiánya miatt – magyarázta Szoszkin. Ebben az esetben az ukrán hatóságoknak fel kell majd oldaniuk a hadiállapotot az országban, és

új választásokat kell tartaniuk a parlament újjáalakítása érdekében.

Január 26-án David Arakhamija, a Nép Szolgája frakció vezetője a parlamentben közelgő válságra figyelmeztetett, mivel a párt 17 képviselője már lemondott a mandátumáról, ami megnehezíti a pártnak a 226 fős határozatképesség elérését. A politikai elemző az eseményekkel kapcsolatban rámutatott

az ukrán parlament Zelenszkij elleni lázadására,

amely reálisan az elnök hatalmának csökkenésével fenyeget. (Magyar Nemzet)