Súlyos környezetszennyezés Brazíliában, habfürdővé változott egy egész folyó - videó

Joinville, 2024. január 31. A joinville-i városháza által 2024. január 30-án közreadott kép a folyó vegyszerhabbal borított vizéről a Brazília déli részén fekvő Joinville-ben január 29-én. A szennyezést egy, a mosószerek gyártásához használt vegyszert szállító teherautó balesete okozta. MTI/EPA/Joinville-i városháza
Vágólapra másolva!
Az emberi egészségre súlyosan káros szulfonsav szivárgott egy folyóba Dél-Brazíliában. Az érintett települések lakosai korlátozottan jutnak hozzá tiszta ivóvízhez.
Vágólapra másolva!

Az anyag - amelyet mosószerek és háztartási tisztítószerek előállításához használnak - egy balesetet szenvedett teherautóból ömlött ki a Rio Seco folyóba.

A joinville-i városháza által 2024. január 30-án közreadott kép a folyó vegyszerhabbal borított vizéről a Brazília déli részén fekvő Joinville-ben Forrás: MTI/EPA/Joinville-i városháza/-

Hétfő reggel bezártak egy helyi víztisztító állomást, hogy megakadályozzák a szennyezett víz bejutását, ez azonban a környék ivóvízhez való hozzájutását jelentős mértékben korlátozza.

Az ivóvízhiány miatt a boltok palackozott vízkészletét vásárolták fel a helyiek - írja a BBC News.