Itt van Brüsszel legújabb gyalázatos magyargyűlölő akciója

VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. június 20. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a testület hetenkénti ülése utáni brüsszeli sajtóértekezleten 2023. június 20-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Vágólapra másolva!
Ursula von der Leyen világossá tette, hogy a Magyarországnak jogosan járó uniós pénzek kifizetését Brüsszel egy általuk diktált LMBTQ- és migránspárti politikához akarja kötni. Az üzenet egyértelmű: ha Magyarország továbbra is ellenáll a kritikátlan LMBTQ- és genderpropagandának, az uniós pénzeket a jövőben is jogtalanul vissza fogják tartani. A nemzetközi baloldal össztüzet nyitott hazánkra az Európai Unió plenáris ülésén.
Vágólapra másolva!

Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésének Magyarországról tartott vitáján elismerte, hogy az igazságszolgáltatás reformjáról szóló új magyar törvény szavatolja a bírói függetlenség megerősítését. Az Európai Bizottság azt is megjegyezte, hogy ez a szabályozás valóban korlátozza a Brüsszel által korábban kifogásolt, a magyar gyakorlatra a valóságban nem jellemző „igazságszolgáltatásba való politikai beavatkozás" lehetőségét.

A fentiek értelmében sem Ursula von der Leyen, sem más brüsszelita politikusok nem tagadhatják, hogy Magyarország teljesítette a kohéziós alapok lehívásának feltételeit.

— fogalmazott az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban szerdán.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Ennek ellenére Brüsszel „további aggályai miatt" mintegy 20 milliárd euró marad mindaddig befagyasztva, amíg a magyar kormány nem teljesíti az általuk szabott összes feltételt.

Brüsszel az LMBTQ-lobbi politikába ültetését és illegális migránsok letelepítését várja Magyarországtól

— szögezte le az uniós bizottság elnöke.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Stefan Wermuth

A fenyegetés értelmében a pénzek felhasználását a brüsszeli testület nyomon fogja követni. Ursula von der Leyen a nemzetközi baloldaltól megszokott, körmönfont nyelvezettel ezt úgy fogalmazta meg, hogy

— burkoltan utalva ezzel az migránsok Magyarországon való kényszerszerű elhelyezésére is.

Hidvéghi Balázs: Az ideológiai zsarolás nem elfogadható

Hidvégi Balázs az uniós költségvetés kapcsán kijelentette:

Hidvégi Balázs szerint egy új mélypont az Európai Parlamentben, hogy csak azért akarják felfüggeszteni a magyar kormány szavazati jogát, mert nem ért egyet a migrációpárti európai baloldal politikájával.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A vitán felszólalt Hölvényi György, a KDNP képviselője, aki kijelentette, hogy a baloldali pártok magyarellenességgel akarnak politikai karriert csinálni, és kampánycélok miatt akarják ellehetetleníteni a bizottság és a magyar kormány közötti munkát, amivel tízmillió ember életét nehezítik meg.

Hölvényi György a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alapító tagja és EP-képviselője Fotó: Hirling Bálint - Origo

A nemzetközi baloldal továbbra is a háború pártján áll

— jelentette ki a plenáris ülésen Pedro Marques, a szociáldemokrata Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoport alelnöke.

Guy Verhofstadt Forrás: Facebook/Szijjártó Péter

A Soros György által irányított Guy Verhofstadt egyenesen arra kérte a Bizottságot, hogy folytassa Magyarország ellen a hetes cikkely szerinti eljárást, és függesszék fel Magyarország szavazati jogát az Európai Tanácsban. A baloldali politikus szerint:

Daniel Freund zöldpárti német képviselő pedig határozottan kijelentette: "a Magyarországnak járó 10 milliárd eurós uniós pénz feloldását meg fogják támadni". Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője erről az írta: ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. "Igen, náci tempó" - tette hozzá.