Drámai fordulat: már saját embereit öli Ukrajna

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.01.23.,
Swedish-made Archer Howitzer operated by Ukrainian members of the 45th Artillery Brigade fires toward Russian positions, in the Donetsk region, on January 20, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)
Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Telegram-csatornáján kommentálta az orosz katonai IL-76-os repülőgép belgorodi lezuhanását. A gép fedélzetén, mint az ismeretes, 65 ukrán hadifogoly és tucatnyi orosz kísérő tartózkodott – senki sem élte túl. Minden jel szerint a gépet ukrán rakétatalálat érte.
Vágólapra másolva!

A szókimondásáról híres orosz politikus, Dmitrij Medvegyev Telegram-csatornáján azt írta: ennél már csak rosszabb lesz a helyzet,

saját katonáinak lemészárlása után Kijev bombázni fogja városait és falvait is annak érdekében, hogy megőrizze hatalmát.

„Könnyedén megölik a katonáikat és a hadifoglyokat, hogy megőrizzék a hatalmukat (...). Kíméletlenül bombázni fogják városaikat és falvaikat, porig rombolva házaikat, elhamvasztva öregjeiket és gyerekeiket. Nem ismernek határokat, hiszen a tét számukra a hatalom és a pénz" – írta.

A személyszállító repülőgép ukránok általi megsemmisítését

nevezte Medvegyev, hősnek nevezve a meghalt orosz pilótákat.

A lezuhant orosz katonai személyszállító roncsai Belgorod régióban Forrás: RIA

Mint ismeretes, az orosz védelmi bizottság elsődleges vizsgálata azt mutatja, hogy az orosz repülőgépet az ukránok semmisítették meg, méghozzá nyugati fegyverek felhasználásával.

Az incidensről bővebben itt olvashat.