Transznemű nő erőszakolt meg egy női rabot egy amerikai börtönben

börtön Amerika Rikers Island
A view of the entrance to Rikers Island penitentiary complex where IMF head Dominique Strauss-Kahn is being held, in New York, May 17, 2011. Strauss-Kahn, the head of the International Monetary Fund and a leading French politician tipped as a presidential front-runner for 2012, was charged in the early hours of Sunday morning with sexual assault and attempted rape. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
Vágólapra másolva!
Egy Rikers Island-i férfi rab, aki magát nőnek adta ki, egy per szerint megerőszakolt egy női rabot - írta meg a Breitbart. 
Vágólapra másolva!

A Rikers Island börtönének egy volt női rabja, Rose Doe álnévvel azt állította, hogy a börtönben 2022 áprilisában megerőszakolta őt egy magát nőként azonosító, de biológiai férfi rab, miután átszállították a női fogvatartottak közé.

A női rabok hiába éltek panasszal a döntéssel szemben, a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai ezeket figyelmen kívül hagyták.

A New York városához tartozó büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak tett többszöri panaszait azonban figyelmen kívül hagyták.

Doe elmondása szerint a férfi már az első két napon bámulta őt, miközben maszturbált. Egy másik incidens során, "miután kilépett a mellékhelységből merevedő péniszével, megfogdosta a nő fenekét", a börtönőrök azonban ekkor sem tettek semmit - írta meg az amerikai lap.

A nő benyújtott két panaszlevelet is a női börtön igazgatójának aki e-mailben kérte is a személyzetet a transznemű nő eltávolítására, változás mégsem történt.

Ehelyett másnap reggel, mikor Doe az ágyában aludt, a férfi lehúzta áldozatának nadrágját és megerőszakolta.

A nő pedig hiába kért orvosi ellátást, a börtönőrök ezt megtagadták tőle. Végül csak másnap helyezték át a magát nőnek valló, de biológiailag férfi rabot.

Doe ügyvédje állítása szerint

a férfi foglyot a börtön személyzete utasította arra, hogy vallja magát transzneműnek, hogy a női rabokkal maradhasson.

Elmondta azt is, hogy a lány azért választott álnevet a perben, mert fél attól a megtorlástól, amit kaphat abban az esetben, ha visszakerül a börtönbe.