Több ezren tüntettek a palesztinok mellett Isztambulban

Gáza, kórház, rakéta, Izrael, tüntetés, Iszlám Dzsihád
Isztambul, 2023. október 18. Tüntetők tiltakoznak egy gázai kórház ellen elkövetett izraeli légitámadás ellen Izrael isztambuli konzulátusa előtt 2023. október 17-én. Az izraeli hadsereg szóvivője szerint az Iszlám Dzsihád terrorszervezet elhibázott rakétakilövése okozta a kórházi robbanást, amelynek legkevesebb ötszáz halálos áldozata, illetve sebesültje van. MTI/EPA/NECATI SAVAS
Vágólapra másolva!
Több ezren vonultak utcára hétfőn Isztambulban, hogy kifejezzék szolidaritásukat a palesztinokkal.
Vágólapra másolva!

A résztvevők török és palesztin zászlókat lengetve vonultak át az Isztambul központjában lévő Galata-hídon, többen közülük a Hamász palesztin terrorszervezet zöld fejpántját viselték. A kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) több politikusa is részt vett a demonstráción az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint. Recep Tayyip Erdogan török elnök fia, Bilal Erdogan beszédében a palesztinok elleni "népirtással" vádolta Izraelt a Gázai övezet támadása miatt.

A gázai egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adatai szerint 21 978 ember vesztette életét és 56 697 sebesült meg a Gázai övezet ellen - a Hamász tavaly október 7-i támadását követő - izraeli műveletek következtében. A minisztérium hozzátette, hogy az elmúlt 24 órában 156 palesztin halt meg és 246-an szenvedtek sérüléseket, az áldozatok 70 százaléka nők és gyermekek.

A címlapi kép illusztráció!