Szijjártó Péter: Katar eddig nélkülözhetetlen szerepet játszott a túszok kiszabadításában

Szijjártó Péter, interjú, háború, külügy, Izrael, infláció
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter évértékelő interjút ad az Origónak 2023. december 15-én a Külügyminisztériumban.
Vágólapra másolva!
Katar eddig nélkülözhetetlen szerepet játszott a túszok kiszabadításában, a segítségük nélkül nem szabadulhatott volna ki a Hamász fogságából a három magyar állampolgár sem — írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter közölte: a közel-keleti konfliktus immár több mint három és fél hónapja tölti el súlyos aggodalommal a világot, ez az aggodalom sajnos nem alaptalan, mert minél hosszabban tart ez a konfliktus, annál nagyobb az eszkaláció veszélye.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: Csudai Sándor - Origo

— tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy Katar eddig nélkülözhetetlen szerepet játszott a túszok kiszabadításában, a segítségük nélkül nem szabadulhatott volna ki a Hamász fogságából a három magyar állampolgár sem.

— fogalmazott Szijjártó Péter.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy mi nagyra becsüljük Katar törekvéseit, hiszen látható, hogy a gázai konfliktus újabb és újabb konfliktusokat, válsághelyzeteket szül a térségben, amelynek elejét kell venni.

— írta Szijjártó Péter a közösségi oldalán.