Brutálisan összevertek egy demens asszonyt egy nyugdíjas otthonban

ököl (illusztráció)
ököl (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Idősotthonban dolgozó ápolókat ítéltek börtönbüntetésre amiatt, amit az egyik ott lakó, nagyon beteg asszonnyal tettek az angliai Wolverhamptonban - írta meg a Bors a Mirrorra hivatkozva. A bíróságon perdöntő bizonyítékként értékelték azt a felvételt, amit a 89 éves, demens áldozat rokonainak rejtett kamerája készített. Ebből ugyanis egyértelműen kiderül, hogy a gondozók okozták az arcán látható sérüléseket.
Vágólapra másolva!

Amikor a 89 éves Beryl Wallnál mutatkoztak a demencia jelei, családja úgy döntött, jobb lesz neki, ha egy olyan intézménybe költözik, ahol szakemberek tudnak neki segíteni. Kiválasztották a nyugdíjas otthont, és elintézték, hogy felvegyék oda az asszonyt. Ezután két unokája gyakran meglátogatta a nagymamát. Sokáig nem gondolták, hogy bármi gond lenne az intézménnyel, de amikor kékes, lilás foltok jelentek meg az idős asszony arcán, elkezdtek gyanakodni.

Mivel a demens nagymama nem tudta elmondani, mitől keletkezhettek a zúzódásnak látszó sebek az arcán,

a rokonok vettek egy rejtett kamerát, és elhelyezték a szobájában. Amikor legközelebb meglátogatták, a felvételt is megnézték és sokkot kaptak.

A gondozók rátámadtak az idős asszonyra.

Durván emelgették, meztelenül kicsavarták a testét, párnával arcon csapták,

megütötték és agresszívan viselkedtek vele - írja a Bors.

A felvételt a helyi rendőröknek is megmutatták az unokák. Nyolc gondozót vádoltak meg, közülük négyet találtak bűnösnek a perdöntő bizonyíték alapján. A 33 éves, walsalli Tunkara és a 43 éves Adefila rossz bánásmód és szándékos elhanyagolás miatt 4-4 hónap börtönbüntetést kapott, míg a 39 éves Ohent fél évre, a 49 éves Aideyant pedig négy hónapra zárják a rácsok mögé.

Egy 91 éves asszonyt is megvert egy dolgozó a liverpooli Old Swanben található Brooklands Care Home nyugdíjas otthonban. A fiatal férfi sokáig mindent tagadott, végül az bíróságon bevallotta, mit tett. Ugyanakkor nem csak Angliában vannak olyan nyugdíjas otthonok, amelyekben nem megfelelően viselkednek a lakókkal.