Egy macskát dobott ki a vonatból egy kalauz Oroszországban, ezrek követelik a kirúgását

Vágólapra másolva!
Több mint 300 000 ember írta alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy egy orosz kalauz veszítse el az állását, miután kidobott egy macskát a vonatról, mert azt hitte, hogy egy kóbor állat. A Twix néven ismert kandúr még január 11-én szökött ki a hordozójából a Jekatyerinburg és Szentpétervár között közlekedő vonaton.
Vágólapra másolva!

Az elkóborolt állatot a kalauz találta meg, aki kidobta az állatot a kocsiból, miközben a vonat megállt a Moszkvától keletre fekvő Kirov városában - írja a Sky News.

Több száz ember fogott össze a fagypont alatti hőmérsékletben, hogy megkeresse az állatot, akit végül január 20-án holtan találtak meg, körülbelül egy kilométerre onnan, ahol kidobták, a vonatsíneken. Az önkéntesek szerint Twix a nagy hidegben pusztulhatott el - mínusz harminc fok volt a kinti hőmérséklet, és feltehetően több állat is megharapta.

Twix egyik gazdája az orosz állami médiának azt mondta, hogy jogi lépéseket kíván tenni, miután macskáját holtan találták meg a hóban - írja a BBC.

Az eset széles körű felháborodást váltott ki Oroszországban, egy petíció is indult, amely többek között a kalauz elleni büntetőeljárás megindítását követeli.

A helyi hatóságok eddig elutasították, hogy vádat emeljenek az ügyben.

Az orosz állami vasúttársaság, az RZhD közleményben közölte, hogy "őszintén sajnálja" Twix halálát, és megfogadta, hogy megváltoztatja a szabályait arra vonatkozóan, hogy az alkalmazottak hogyan viszonyuljanak a kísérő nélküli állatokhoz - írja a CBS NEWS.