Nitrogéngázzal végeztek ki egy rabot az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az Alabama államban található atmore-i börtönben csütörtökön nitrogéngázzal végeztek ki egy rabot. Ő volt az első, akit ilyen módon végeztek ki a börtönben az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Az ítéletet azt követően hajtották végre, hogy az elítélt, az 58 éves Kenneth Eugene Smith utolsó fellebbezését szerdán a bíróság elutasította.

Smith arra hivatkozott, hogy törvényellenes valakin kétszer végrehajtani a halálos ítéletet, ugyanis,

2022-ben már egyszer megpróbálták méreginjekcióval kivégezni, de nem találtak vénát a testén.

Egy szövetségi fellebbezési bíróság szintén elutasította az elítélt beadványát, amiben Smith arra hivatkozva kérte a kivégzés felfüggesztését, hogy a nitrogéngázos kivégzési módszer sérti a kegyetlen és szokatlan büntetés alkotmányos tilalmát.

Kenneth Eugene Smith kivégzésekor a végrehajtási szervek egy egész arcot eltakaró ipari maszkot használtak, amin keresztül tömény nitrogént vezettek az elítélt tüdejébe, ami rövid idő alatt halált okoz.

Az elítélt az utolsó szó jogán azt mondta, hogy

Smith-re bérgyilkosság miatt szabták ki a halálbüntetést. A férfi társával 1988-ban 1000 dollárért egy lelkész feleségét, Elizabeth Sennettet gyilkolta meg. A gyilkosságra a férj adott megbízást annak érdekében, hogy hozzájusson felesége életbiztosításához.