Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő, egy utas meghalt a fedélzeten

Koronavírus, Budapest, repülőtér, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál, Ryanair
Vágólapra másolva!
A Ryanair egyik Malagából Manchesterbe tartó járatán egy férfi rosszul lett, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának Franciaországban. A férfit próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

Január 7-én indult Manchesterbe a Ryanair egyik járata a spanyolországi Malagából, amikor útközben az egyik utas, egy brit férfi rosszul lett. Emiatt a kapitány nem folytatta az utat, hanem a franciaországi Bordeaux repülőterén kényszerleszállást hajtott végre.

Közben a férfit az egyik utastársa végig próbálta újraéleszteni. Amikor leszálltak, a mentők már várták őket, de a férfi életét már ők sem tudták megmenteni.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik utas beszámolója szerint a gépen gyerekek is látták, ahogy küzdenek a férfi életéért. Egy nő olyan rosszul lett a stressztől, hogy elájult. Az eset után a légitársaság szállást biztosított az utasoknak, de mivel a szállítást csak nehézkesen sikerült megoldani, többen az reptéren aludtak. Másnap visszajutottak Manchesterbe – írja a Mirror.

Ahogy megírtuk korábban, Budapesten is kellett már kényszerleszállást végre hajtania repülőknek. Tavaly nyáron egy 11 éves kislány halt meg egy gépen, decemberben egy kisgép szállt egy XVII. kerületi szántóföldön. 2021-ben egy utasszállító gép kapitánya halt meg szívrohamban, egy Párizsba tartó gépen pedig a légiutas-kísérő halt meg.