Ez az igazán kínos: a születésnapi vacsora után magára hagyták a számlával az étteremben

tiktok, kép, remiandaryan
Vágólapra másolva!
Jó ötletnek tűnhet osztozni a számlán egy-egy baráti vacsora után, ám akár kellemetlenül is végződhet, ha nem beszéljük meg előre a költségek elosztását. Egy fiatal anya egy baráti összejövetelen került rendkívül kínos helyzetbe.
Vágólapra másolva!

Nem egyszerű megosztani a költségeket egy étteremben, amennyiben egy csoport tagjaként vacsorázunk, hiszen legtöbb esetben nem egyelő arányban történik a fogyasztás. Míg például egyesek a vacsora mellé több italt is isznak, mások csupán egy pohár csapvizet.

Egy Remi nevű nő a TikTok-on osztott meg egy történetet egy kellemetlen esetről, ami nemrég történt vele egy születésnapi vacsorát követően, így

azt javasolja az embereknek, hogy okuljanak a példájából, és soha nem üljenek le vacsorázni másokkal addig, amíg nem tisztázták egymás között a költségeket.

Remit egy barátja hívta meg a születésnapi vacsorára, sok más - számára ismeretlen - emberrel együtt. Közel 20 ezer forintnyi összeget szánt a vacsorára, illetve egy internetről letöltött kupont. Ez azonban csak az étkezést tartalmazta, az italt és a desszertet külön kellett fizetni.

A vacsora alatt

Remi észrevette, hogy sokan egészen korán távoztak, de azt gondolta, hogy előre kifizették a részüket.

A nő közben félrenyelt egy húsdarabot, így kiment a mosdóba, hogy hogy vízzel öblögessen, ám mire visszatért, döbbenten tapasztalta, hogy senki nincs már az asztalnál a társaságból.

@remiandaryan I always ask before we even order how the bill will be handled or I dont order at all. #birthday#dinner#resturaunt#ettiquette#groupdinner#large#groups#fyp♬ original sound - Raising Autistic

Remi úgy tudta, barátja beszélt a pincérrel, hogy fogyasztását ő állja, így azt gondolta, hogy mindössze 10 ezer forintnyi összeget kell még pluszban fizetnie a kuponon kívül, melyet a születésnaposra költött. Ám nagyot tévedt. Több, mint 50 ezer forintot kellett fizetnie, amely nem csak az ő fogyasztását tartalmazta, hanem a többi vendégét is.

A nőnek nem volt elég pénz a kártyáján, hogy fedezze a költségeket, ezért megírta barátjának, hogy járt az éteremben, és szüksége lenne további 20 ezer forintnyi összegre, hogy fizetni tudja a számlát. Persze ez feszültséget okozott köztük.

Remi tanult az esetből, azóta sosem megy úgy vacsorázni senkivel, hogy ne osztanák el előre a költségeket. Követői egyet értettek vele, és szó szerint megbotránkoztak a többi vendég viselkedésén.

Forrás: DailyStar