Itt az őrült ukrán háborús terv!

ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erők hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vágólapra másolva!
Megadná az ukrán állampolgárságot a külföldi harcosoknak és az ukrán gyökerű külföldieknek az ukrán elnök egy, a kettős állampolgárság előtt utat nyitó törvénymódosítással.
Vágólapra másolva!

"A reform azoknak a harcosoknak segítene, akik Ukrajna védelmére érkeztek, s úgy küzdenek Ukrajna szabadságáért, mintha a saját hazájuk volna" - szögezte le Volodimir Zelenszkij az Egység napja nevű állami ünnep alkalmából a közösségi médiában közzétett üzenetében.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én Forrás: MTI/EPA/Ukrán Elnöki Sajtószolgálat

A törvénymódosítás révén emellett világszerte minden, ukrán etnikumú ember és leszármazottai kérelmezhetnék az ukrán állampolgárságot, "az agresszor állam polgárai kivételével"

- tette hozzá.

Kijev jelenleg nem engedélyezi a kettős állampolgárságot; a hatályos jogszabályok szerint annak, aki ukrán állampolgárságot kérelmez, le kell mondania a másik állampolgárságáról.

Az ukrajnai háború 2022-es februári kitörése óta külföldiek ezrei csatlakoztak az ukrán csapatokhoz.

Az Oroszország által zsoldosoknak minősített harcosok között orosz egységek is találhatók, melyek tagjai szemben állnak Vlagyimir Putyin orosz elnök rendszerével.