Hatalmas robbanás volt egy szerb gyárban, egy ember meghalt

illusztráció, tűzoltóság, tűz Panoramic,Firefighters,Using,Twirl,Water,Fog,Type,Fire,Extinguisher,To insurance,spread out,bomb blast,emergency,danger,nighttime,firef
Panoramic firefighters using Twirl water fog type fire extinguisher to fighting with the fire flame from oil to control fire not to spreading out. Firefighter and industrial safety concept.
Vágólapra másolva!
A szerb rendőrség közlése szerint egy ember meghalt, négy pedig megsérült egy robbanásban egy szerbiai gyárban, ahol gumiabroncsokat, védőfelszereléseket és ipari robbanóanyagokat gyártanak - írta az ABC.
Vágólapra másolva!

A robbanás reggel 9 óra körül történt a Trayal Coorporation gyár egyik egységében, Krusevac városában. A robbanás következtében tűz ütött ki az épületben. A sérülteket a kruseváci kórházba szállították - írta a politika.rs.

Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a robbanást.

A kép illusztráció! Forrás: shutterstock

A szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint a közelben lakók hangos robbanást hallottak, amelybe a közeli épületek nyílászárói is beleremegtek.

A gumitermékeket, védőeszközöket és ipari robbanóanyagokat gyártó üzemben mintegy 1000 dolgozót foglalkoztatnak. A szerb kormány 2013-ban lett a Trayal gyár többségi tulajdonosa, miután felmondta a bolgár Brikel vállalattal kötött privatizációs megállapodást - írta a Seenews.

(A címlapi kép illusztráció!)