Elfogták a hírhedt mexikói kartell vezetőjét

Vágólapra másolva!
Letartóztatták a mexikói Öböl kartell egyik vezetőjét. José Alberto García Vilano, más néven "La Kena" csoportja kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik. Tavaly márciusban négy amerikai állampolgárt raboltak el, kettőt közülük meg is öltek.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták a hírhedt mexikói kartell egyik vezetőjét, La Kenát. A férfit Monterrey városának egyik bevásárlóközpontjában fogták el, miután a tartózkodási helyéről információkat szivárogtattak a hatóságokhoz.

A vezetőt és társait fegyveres rendőrök kísérték a bevásárlóközpontból a kocsikhoz.

Egyebek mellett azzal vádolják őket, hogy elraboltak tavaly négy amerikai állampolgárt. Ketten közülük - Zindell Brown és Shaeed Woodard - meghaltak, akárcsak egy 33 éves mexikói nő, aki a járókelők között volt.

A megpróbáltatásuk négy napig tartott.

A támadás indítéka a mai napig nem tisztázott, a mexikói hatóságok azonban azt vizsgálják, hogy a csoportot összetévesztették-e a rivális kartellek tagjaival.

2022 óta Tamaulipas állam kormánya 2 500 000 peso (50 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt tud szolgáltatni a vezér hollétéről. Az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) is körözte őt - írta a BBC.