El nem adott karácsonyfákkal etetik az elefántokat a berlini állatkertben

Berlin, 2024. január 4. A Berlini Állatkert egyik ázsiai elefántja elhajít egy fenyőfát kifutójában 2024. január 4-én. Az eladatlan maradt karácsonyfákat a kereskedők hagyományosan az állatkertnek ajándékozzák. MTI/AP/DPA/Jens Kalaene
Vágólapra másolva!
A berlini állatkert elefántjainak és más lakóinak a számára egy kis karácsony utáni örömöt tartogatott a menü; olyan karácsonyfákat rágcsálhattak, amelyek az ünnep alkalmával nem találtak gazdára.
Vágólapra másolva!

Az el nem adott fák csütörtökön érkeztek meg a berlini állatkertbe, egy immár lassan hagyománnyá vált tradíció keretében az ott lakók nagy örömére.

Az elefántok az ormányukkal letépték az ágakat, és vagy megették, vagy szétdobálták őket a ketrecükben.

Berlini Állatkert egyik ázsiai elefántja elhajít egy fenyőfát kifutójában 2024. január 4-én. Az eladatlan maradt karácsonyfákat a kereskedők hagyományosan az állatkertnek ajándékozzák Forrás: MTI/AP/DPA/Jens Kalaene

Az állatkert európai bölényei befészkelték magukat a fákba, mielőtt elkezdték volna rágcsálni őket, míg a rénszarvasok megszaglászták és játszottak a fenyőkkel - írja az AP NEWS.

A berlini állatkert csak friss, eladatlan fákat vett át a kiválasztott árusoktól. A lakosságtól nem fogad el fenyőket, mert azok vegyi anyagokat vagy maradék díszeket tartalmazhatnak - írja a The Guardian.