Rákosnak hazudta a lányát egy amerikai nő, pénzt szerzett a trükkel

Vágólapra másolva!
Egy ohiói anyát hétfőn letartóztattak, miután hazudott hétéves lánya rákdiagnózisáról, hogy több ezer dollárt gyűjtsön össze adományozóktól.
Vágólapra másolva!

Pamela Reed a Facebookon tett közzé olyan bejegyzéseket, amelyekben azt állította, hogy a hétéves lánya rákos beteg.

A 41 éves anyát őrizetbe vették, és megtévesztéssel, valamint lopással vádolják.

Az édesanya elleni nyomozás január 4-én kezdődött. A lánya általános iskolájának egyik tanára elmondta a nyomozóknak, hogy aggályai voltak Reed állításaival kapcsolatban, miután a lánya, akit a dokumentumban A.R.-ként azonosítanak, szemészeti vizsgálaton vett részt.

Reed azt hazudta, hogy a gyermek a jobb szemére vak, valamint hogy leukémiás, és hogy "portra" (kemoterápiás gyógyszerek beadására szolgáló eszközre) van szüksége.

A rendőrség átnézte Reed Facebook-oldalát, és megállapította, hogy 2022 óta több olyan bejegyzést is közzétett a neten, amelyben azt állította, hogy lánya rákos, és adománygyűjtést szervezett a kezelések költségeinek fedezésére - írta a HuffPost.

Az egyik posztban szeptemberben azt állította, hogy a családnak legalább 10 000 dollárnyi (3,4 millió forintnyi) kiadása van havi szinten.

A GoFundMe weboldalon létrehozott adománygyűjtésben 5000 dollárt (1,7 millió forintot) keresett. Az utolsó adományok két hónappal ezelőtt érkeztek - írta a NYBreaking.

Több helyi szervezet is adományozott pénzt Reed családjának, hogy megpróbálják kompenzálni a lány kezelésének költségeit. Az egyik szervezet 8000 dollárt (2,7 millió forintot) adományozott.