Tiramisu ölt meg egy lányt Milánóban, belehalt az allergiás reakcióba

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak eljárást Milánóban egy étteremmel szemben, mert egy húsz éves tejallergiás lány meghalt, miután olyan tiramisu desszertet szolgáltak fel neki, amelyet vegán termékként tüntettek fel az étlapon, mégis tejjel készült.
Vágólapra másolva!

Anna Bellisario és barátja egy milánói gyorsétteremben vacsoráztak tavaly január 26-án. A lány február 5-én meghalt a San Raffaele kórházban.

Az étteremnek szállító cukrászdát üzemeltető két nő ellen eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A cukrászok összekeverték a vegán édességek dobozát a tejet tartalmazó desszertekkel - derült ki a nyomozás első részében. A vállalat nem akadályozta meg a két gyártósor termékeinek keveredését a cukrászdában, amely akkoriban 63 olasz étteremnek szállított vegán Tiramisut.

Fiammetta Modica bíró elrendelte a cukrászda tulajdonosainak (egy anyának és lányának) eltiltását a szakmától.

Ha betartották volna a termékek elkülönítésére vonatkozó szabályokat és a személyzetet megfelelő képzésben részesítették volna, (ahelyett, hogy csak egy négyórás tanfolyamot tartottak) - akkor a cukrászdában nem keveredett volna össze a csomag a növényi eredetű termékekkel.

Amikor a tiramisut rendelte, a lány ellenőrizte a címkét, de a nagyon erős allergiája miatt további információkat is kért, majd miután megnyugtatták, elkezdett enni.

A második kanálnál rosszul lett és a mosdóba rohant, hogy megpróbáljon hányni.

Bevette a gyógyszerét és a kortizont, amelyet mindig magánál tartott, de nem sokkal később elvesztette az eszméletét és később a kórházban meghalt.

Más, ugyanattól a márkától származó tiramisu poharakban is kimutatták a tejfehérje nyomait.

A Tiramisun Mascherpa nevű terméket az egészségügyi minisztérium február 6-án kivonta a forgalomból, mivel az valószínűleg olyan tejfehérjét tartalmazott, amelyet a címkén nem tüntettek fel - írta a Daily Mail.