Nem toloncolják ki a gyerekgyilkos migránst Svédországból

SHOOTING EMPORIA MALMO x Horizontal
Police outside Emporia Shopping Center where a 31-year-old man was shot to death and a woman passing by was injured yesterday. A 15-year-old boy has been arrested by the police for the murder. The shopping center is closed today but will be open Sunday again. Malmo, Sweden, 20 August 2022. Photo: Johan Nilsson / TT / code 50090 (Photo by JOHAN NILSSON / TT NEWS AGENCY / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Halálra gázolt egy migráns férfi egy 15 éves gyereket Svédországban. A 27 éves bevándorlóról kiderült, hogy kábítószer hatása alatt állt a balesetkor. Később az is kiderült, hogy többször letartóztatták már erőszakért, testi sértésért, hivatalos személy fenyegetéséért és rongálásért, mégsem lehet kitoloncolni.
Vágólapra másolva!

Döbbenetes tragédia rázta meg Svédországot: egy 27 éves migráns fékezés nélkül elgázolt egy fiatal fiút egy autóval. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a fiú életét már nem tudták megmenteni. A jármű vezetőjét, Daniar Fouad Mohammedet a helyszínen letartóztatták. A férfiről megállapították, hogy kábítószer hatása alatt állt, amikor megölte a kerékpáros fiút, és hogy szabálytalanul vezette a kocsit.

A liberális törvények miatt megúszhatja a büntetést a hatalmas bűnlajstrommal rendelkező bevándorló Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson

Daniarról később az is kiderült, hogy kiemelkedő pozíciót tölt be a bevándorló bűnözők hálózatában, amelynek egyik székhelye Valsta, ahol a fiút megölték.

A környéken sok migrációs hátterű személy él, a rendőségi adatbázis szerint pedig a terület egy úgynevezett no-go zóna.

Döbbenetes, hogy a törvény szerint mivel kábítószer hatása alatt gyilkolt a férfi, ezért nem lehet szándékosságról beszélni. A bűncselekményért kiszabható maximális büntetés csak két év szabadságvesztés, és ha a bíróság további enyhítő körülményeket talál,

Daniar csak néhány hónapot tölthet rács mögött, vagy akár felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kaphat.

A migráns egyébként nem először került a rendőrség célkeresztjébe, korábban a migráns bandákból álló hálózat egyik vezető alakjaként a neve már számos bűnügyi nyomozásban szerepelt.

2019-ben vádat emeltek ellene egy 2017-ben, Stockholmban elkövetett gyilkosság, valamint egy 2019-ben történt lövöldözés miatt. Eredetileg elítélték, de a fellebbviteli bíróság felmentette, mivel úgy ítélte meg, hogy a bizonyítékok nem voltak teljes mértékben elegendőek az ítélethozatalhoz.

Daniar a 2009-es Svédországba érkezése óta számos más esetben is összetűzésbe került a rendőrséggel, többek között erőszakos ellenállásért, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekért és jogtalan fenyegetésért ítélték el. A férfit azonban nem lehet kiutasítani Svédországból, ugyanis sajtóinformációk szerint kevesebb mint egy évvel az országba való érkezése után megkapta a svéd állampolgárságot.