Így tüntetnek a követelőző Zelenszkij ellen Németországban - videó

ZELENSZKIJ, Volodimir; SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2023. május 14. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (b) és Olaf Scholz német kancellár kezet fog a megbeszélésüket követő sajtóértekezeten a berlini kancellárián 2023. május 14-én. Zelenszkij az ukrajnai háború 2022. februári kezdete óta először tartózkodik hivatalos látogatáson Németországban. MTI/EPA/Clemens Bilan
Vágólapra másolva!
Tüntetésekkel fogadták az aacheni lakosok Volodimir Zelenszkijt és Olaf Scholzot vasárnap. Mint ismert, az ukrán elnök fegyvereket jött követelni Németországba.
Vágólapra másolva!

Miután az ukrán elnök és a német kancellár megbeszélést folytatott Berlinben, a több mint 500 kilométerre fekvő Aachenbe utaztak a Nemzetközi Károly-díj átadóünnepségére - írja a Magyar Nemzet.

Az aacheni városháza még tavaly decemberben közölte, hogy az ukrán népet és az államfőt tüntetik ki idén a rangos elismeréssel.

Kiemelték, hogy az ukrán nép a nemzetközi joggal ellentétes és kimondhatatlanul brutális orosz támadó háború áldozata, de Volodomir Zelenszkij vezetésével nemcsak a haza szuverenitását és a polgárok életét védi, hanem Európát és az európai értékeket is.

Nem mindenki értett egyet azonban a kitüntetéssel, az aacheni rendőrség már több napja arra készült, hogy demonstrálásokat szerveznek a látogatás idejére.

A hatóságok mintegy 300 résztvevővel számoltak előzetesen. Később kiderült, jóval többen tiltakoztak Zelenszkij ellen.

A tüntetők ellenezték a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat és az európai uniós szankciókat.

Zelenszkij vasárnap este már Párizsba ment, szintén fegyverekért.