Hosszú órákra sötétségbe borult Kenya, óriási a felháborodás

Vágólapra másolva!
A kenyaiak felháborodtak, miután vasárnap késő este országos áramkimaradás borította sötétségbe az országot. A helyi idő szerint 20:00 órakor (17:00 GMT) bekövetkezett áramszünet az elmúlt négy hónap alatt a harmadik országos áramszünet volt Kenyában.
Vágólapra másolva!

Az áramkimaradás számos szolgáltatásban fennakadást okozott, többek között a főváros, Nairobi repülőterén, ahol két terminál több órán keresztül nem üzemelt. A kenyaiak közül sokan bírálták a kormányt, egyre nagyobb a düh és a frusztráció az ismétlődő áramkimaradások miatt.

Hétfő reggelre az ország nagy részében helyreállt az áramszolgáltatás,

kivéve Nairobi és a tengerparti régió néhány részét.

- közölte a Kenya Power, az állami áramszolgáltató közleményében. Kipchumba Murkomen kenyai közlekedési minisztert is kritizálták a történtekért.

- mondta egy kenyai az X-en.

A minisztert bírálták, amiért hagyta, hogy a fő repülőtéren, a Jomo Kenyatta Nemzetközi Repülőtéren (JKIA) újabb áramszünet legyen, annak ellenére, hogy augusztusban - amikor Kenyában az elmúlt évek leghosszabb áramkimaradása volt - ígéretet tett arra, hogy a repülőtéren nem fordul elő többé ilyen.

Az áramkimaradás szabotázscselekmény lehetett

- tette közzé az X-en a miniszter.

Kenyában az elmúlt hónapokban többször tapasztaltak országos áramkimaradást, többek között november 11-én, augusztus 25-én, március 4-én, valamint tavaly novemberben és decemberben - írta a BBC.