Itt van Putyin ünnepi bejelentése

Vladimir PUTIN, orosz elnök
Vladimir PUTIN (President of Russia) in the government plane on a trip to Dagestan on July 4th, 2023. Photo: The Kremlin Moscow via July , 2023 Vladimir Putin Visits Dagestan
Vágólapra másolva!
Dmitry Peskov szóvivő közölte, hogy az elnök röviddel az ünnepek után folytatja munkájával kapcsolatos utazásait az országon belül.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök rövid szünetet fog tartani a munkájában a közelgő ünnepek alatt.

A kérdésre, hogy pihenéssel fogja-e tölteni az ünnepi időszakot, Dmitrij Peskov azt válaszolta:

"Részben igen, de sosem használja ki teljes mértékben a szabad napjait"

Dmitrij Peskov elmondta, hogy

röviddel az ünnepek után Putyin folytatni fogja utazásait az orosz régióban.

Ám kifejtette, hogy ezek nem kormányügyi, hanem egyéb, munkával kapcsolatos utak, azokat ugyanis korábban már lebonyolította. Ám ettől függetlenül igen aktívan telnek majd az orosz elnök napjai.

Vladimir PUTIN Forrás: picture alliance / SvenSimon-TheKremlinMoscow/picture alliance / SvenSimon-TheKremlinMoscow/The Kremlin Moscow

A szóvivő azt is megjegyezte, hogy

Putyin nem küld karácsonyi és újévi üdvözletet az ellentétes nézeteket valló államok vezetőinek.

Az orosz elnök ugyanis szokás szerint ünnepi üdvözletet küld a külföldi országok vezetőinek, 2022-ben azonban az európai országok közül csak a Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt, és Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort köszöntötte az ünnepek alkalmából. Abban az évben a listán nem szerepelt nemzetközi szervezetek illetve nemzetközi sportszövetségek vezetője sem.

Forrás: Tass.com