Elképesztő támadás Magyarország ellen Ukrajna miatt egy uniós országtól

ORBÁN Viktor, EU-csúcs Brüsszelben
Brüsszel, 2023. december 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása előtt Brüsszelben 2023. december 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Itt az elképesztő litván támadás Magyarország ellen: a nagykövetük szerint el kell hagynunk az EU-t, mert nem támogatjuk Ukrajnát. Mutatjuk a döbbenetes részleteket!
Vágólapra másolva!

Arnoldas Pranckevičius, az Európai Unió (EU) litván nagykövete arra utalt legutóbb, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az európai Unióból az Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt.

Az iz.ru cikke szerint a litván politikus december 15-én üzenetet tett közzé Facebook-oldalán. Pranckevičius szerint ha "ez az ország" (csak egyértelműen utalt Magyarországra, nem merte konkrétan leírni) nem áll készen arra, hogy megváltoztassa álláspontját, idézzük, "csak egy helyes döntése van: a távozás".

Magyarország álláspontja határozott és világos

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel a kormányfő azt mondta:

A tagfelvételi tárgyalások megkezdését Ukrajnával rossz döntésnek nevezte, és közölte, annak esetleges negatív következményeit a magyarok nem fogják megfizetni.