Többen meghaltak az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó ítéletidőben

vihar, Egyesült Államok
ELMSFORD, NEW YORK - DECEMBER 18: A man crosses near a flooded street after a large rainstorm on December 18, 2023 in Elmsford, New York. The northeast U.S. was battered with an intense storm with flooding rainfall and strong winds which caused widespread power outages for more than 450,000 customers from Virginia to New England. Kena Betancur/Getty Images/AFP (Photo by KENA BETANCUR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb négy ember meghalt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén hétfőn végigvonuló viharokban - közölték hatóságok.
Vágólapra másolva!

New York államban egy autót ragadott el a megáradt Catskill-patak, amikor a sofőr a vízzel elárasztott úton megkerülte a felállított útakadályt. Pennsylvaniában

egy férfit a vízben elsüllyedt autójában találtak holtan.

Maine államban fa sújtott halálra egy férfit, aki házának tetejéről megpróbálta a törmeléket eltávolítani; Massachusettsben szintén kidőlő fa ölt meg egy 89 éves férfit.

A jelentős esővel és széllel járó időjárási ciklon hétfőn érte el az ország északkeleti területét, miután vasárnap a keleti partvidék déli területeire vitt esőt, és ennek nyomán helyenként áradásokat. A vihar a legkomolyabb károkat New York, Pennsylvania, Massachusetts, Vermont és Maine államban okozta, ahol utakat öntött el, valamint a kidőlő fák is akadályozták a közlekedést, és repülőjáratok százait kellett törölni.

A vihar nyomán több mint félmillió háztartásban nem volt áram hétfőn.

Massachusettsben 280 ezer, Maine államban 350 ezer helyen szünetelt a szolgáltatás.

A vihar New Jersey állam egyes területeire 130 milliméter esőt vitt, Pennsylvania állam északkeleti részére 100 millimétert, miközben a széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 110 kilométert. A dél felől érkező front a csapadék mellett szokatlanul enyhe hőmérséklettel járt, az ország északkeleti területein helyenként meghaladta a 15 fokot.