Brutális vihar Indiában, lebénult több reptér, menekülnek az emberek - videó

flood weather Horizontal
Commuters wade across a flooded street after heavy rains in Chennai on December 1, 2023. (Photo by R. Satish BABU / AFP)
Vágólapra másolva!
Dél-Indiában a hatóságok az oktatási intézmények és a hivatalok zárva tartását rendelték el, leállították a légi forgalmat és megkezdték a part menti területek evakuálását a következő 24 órában várható súlyos vihar miatt.
Vágólapra másolva!

A Michaung névre keresztelt ciklon várhatóan kedden reggel, óránkénti 90-110 kilométeres sebességű széllel éri el Andra Prades állam partvidékét.

Az érintett partszakaszon eddig nyolc település mintegy hétezer lakosát menekítették ki elővigyázatosságból, de a vihar erejétől függően további evakuálásokra is felkészültek a hatóságok.

Hasonlóan szigorú intézkedések vannak érvényben a szomszédos Tamil Nadu államban is, ahol a hatóságok négynapos munkaszünetet rendeltek el négy tengerparti kerületben a viharra tekintettel.

Csennaiban, az állam székhelyén pedig felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthon és csak rendkívül szükséges esetben hagyják el a otthonukat.

Áradás Indiában Forrás: AFP/R. Satish Babu

A viharossá váló időjárási körülmények miatt a hatóságok megtiltották a halászok számára mindkét államban, hogy a nyílt tengerre merészkedjenek.

Helyi médiajelentések szerint hétfőn két órára le kellett állítani a csennai repülőtér működését, több járatot töröltek vagy más városokba irányítottak át, miután özönvízszerű esőzés csapott le városra.