Az egész háború alatt hazudtak az ukránok, most végleg lebuktak

Ukrajna, Oroszország, konfliktus, háború,
AVDIIVKA, UKRAINE - DECEMBER 01: Ukrainian soldiers fire targets as Russia and Ukraine war continues in the direction of Avdiivka of Donetsk Oblast, Ukraine on December 01, 2023. As Ukrainian tank troops deployed in the Avdiivka direction, where heavy clashes have been continuing due to the intensification of Russian attacks lately, play an important role in keeping the defense line standing. In some parts of the region, which has been covered in mud due to the bad weather conditions, tracked combat vehicles such as tanks can move. (Photo by Ozge Elif Kizil/Anadolu via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több tengerészgyalogos is beszélt az újságírókkal, szerintük a tisztviselők túlságosan optimista jelentéseket adtak ki az offenzíva előrehaladásáról. A katonák szerint öngyilkosságba hajszolják az ukrán katonákat - számol be minderről a Mandiner a New York Times alapján.
Vágólapra másolva!

Az ukrán tengerészgyalogosok szerint „öngyilkosság" és „pazarlás" a Dnyeper folyó keleti partján, a Herszon régióban zajló hadműveletek folytatása a rendkívül nehéz körülmények és a védelmi erők súlyos veszteségei miatt – írja a The New York Times az eseményekben részt vevő tengerészgyalogosok beszámolójára hivatkozva, áll a Mandiner szemléjében.

A katonák szerint öngyilkosságba küldi őket az ukrán vezetés Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

Az ukrán katonák állítólag azért is minősítették brutálisnak és hiábavalónak az offenzívát, hogy csapataik vereséget szenvedtek a folyónál még azelőtt, hogy átértek volna a túlpartra.

Akiknek pedig sikerült átérni a bal partra, nem tudták hová beásni magukat. Több katona és tengerészgyalogos beszélt újságírókkal, aggodalmukat kifejezve a súlyos veszteségek és amiatt, hogy szerintük a tisztviselők túlságosan optimista jelentéseket adtak ki az offenzíva előrehaladásáról – olvasható a cikkben.