Elhagyta Franciaországot a napok óta feltartóztatott gép

Vágólapra másolva!
Korábban beszámoltunk róla, hogy valószínűleg hétfőn hagyhatja el az a repülőgép a francia repteret, mely emberkereskedelem gyanúja miatt napokig Franciaországban vesztegelt. Az utasok közül 27-en Vatryban maradtak, ketten gyanúsítottként.
Vágólapra másolva!

A gép 276 utassal kedden az indiai Mumbaiba érkezett

- közölték a légügyi hatóságok.

A Legend Airlines román légitársaság Airbus A340 típusú gépe eredetileg az egyesült arab emírségekbeli Dubajból a nicaraguai Managuába tartott, és üzemanyagot felvenni szállt le csütörtökön az északkelet-franciaországi Vatryban.

A regionális adminisztráció közölte, hogy az eredeti 303 utasból 276-an Mumbaiba tartottak, további 25 pedig menedékjogot kért Franciaországban - írja az AP News.

A párizsi ügyészség azonban nem engedte tovább, mert olyan értesülést kapott, hogy az utasok egy emberkereskedelemmel foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezet áldozatai.

Pénteken az utasok közül őrizetbe vettek két indiai férfit azzal a gyanúval, hogy illegális bevándorlást szervező hálózat tagjai.

További 25 utas menedékkérelmet nyújtott be Franciaországban, ennek vizsgálata folyamatban van - jelentették be az illetékes hatóságok.