Elege lett Amerikának Zelenszkijből, megdöbbentő lépésre kényszerítik Ukrajnát

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2023.12.13.,
A burnt-out car is being seen outside a residential building that has been damaged by falling missile debris in the Dniprovskyi district of Kyiv, Ukraine, on December 13, 2023. On Wednesday night, Russian troops are allegedly launching 486 ballistic missiles from the S-400 missile system at the Ukrainian capital. All 10 projectiles are being intercepted by Ukrainian air defense systems. As reported, 53 people are sustaining injuries. Twenty people, including two children, are being admitted to the hospital. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A sikertelen ellentámadás és a területek visszafoglalásának kudarca miatt Ukrajnának újra kell kezdenie a béketárgyalásokat Oroszországgal - írja a The New York Times. A cikk szerint itt az ideje, hogy Ukrajna visszatérjen az álmok világából a való világba.
Vágólapra másolva!

Fájdalmas visszatérés a való világba – így jellemezte az ukránok harctéri kudarcait és a fronton kialakult patthelyzetet a The New York Times. Mint írják: a harcok a katonai és az emberi erőforrásokat is elszívják az országtól, a konfliktus további folytatása árt Ukrajnának és kiterjeszti a destabilizációt egész Európára.

A nyugati média egyre gyakrabban cikkez arról, hogy az USA és az EU is kezd „belefáradni" Ukrajna támogatásába,

és az elhúzódó háború által kiváltott helyzetbe. Arról is írnak: amerikai és európai tisztviselők már a kijevi hatóságokkal tárgyalnak az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges körülményeiről és arról is, hogy

Ukrajnának mit kellene feladnia a megállapodás érdekében.