Tízre emelkedett az Európában pusztító Ciarán vihar áldozatainak száma - videó

Folkestone, 2023. november 2. Halászhajók a dél-angliai Folkestone kikötőjének mólóját ostromló hullámok mellett a Ciarán vihar tombolása alatt, 2023. november 2-án. A vihartól sújtott térségekben szünetelt vagy akadozott a vasúti közlekedés, a kompjáratok többségét leállították és az áramszolgáltatásban is fennakadások voltak. MTI/EPA/Stuart Brock
Vágólapra másolva!
Péntek reggelre tízre emelkedett a Ciarán vihar áldozatainak száma Nyugat-Európában az illetékes hatóságok jelentései alapján.
Vágólapra másolva!

A Ciarán vihar Északnyugat-Franciaországnál és Délnyugat-Angliánál ért európai területre, majd csütörtökön Hollandia, Belgium, Németország, Franciaország és Olaszország területén haladt tovább.

A viharban tegnap Franciaországban egy ember meghalt, mára azonban

tízre emelkedett a halálos áldozatok száma, és rengetegen megsérültek.

Halászhajók a dél-angliai Folkestone kikötőjének mólóját ostromló hullámok mellett a Ciarán vihar tombolása alatt Forrás: MTI/EPA/Stuart Brock

Több száz repülőjáratot töröltek,a hajójáratokat is érintette a pusztítás, valamint a Párizsba tartó és onnan induló vonatokat is le kellett állítani.

A vihar a német DWD meteorológiai szolgálat jelentése szerint az Északi-tenger felé halad tovább,

valamint az olasz katasztrófavédelem szerint Olaszország déli vidékei felé is. Németország északi-tengeri partvidékén viharkészültséget rendeltek el.

Az érintett vidékeken a szél ereje a hétvégére várhatóan mérséklődik, de továbbra is viharos és esős időjárásra kell számítani.