Zelenszkij retteg: katonai diktatúra jöhet Ukrajnában

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Felelőtlenség lenne Ukrajnában választásokat tartani a háború idején Volodimir Zelenszkij szerint - erről ír a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Újra és újra aktualitást nyer a régi rómaiak igazsága, miszerint

Nincs ez másképp az orosz-ukrán háború kapcsán sem, a jelek szerint kezd eluralkodni a paranoia és a diktatúra iránti vágy keleti szomszédunknál, miközben napról napra, óráról órára Zelenszkij világa romjaiba dől. A Breitbart írta meg, hogy a nemzethez intézett beszédében Zelenszkij elnök lényegében

a választások eltörlését jelentette be a háború sújtotta országban.

- ezekkel a vérfagyasztó szavakkal "indokolta" Zelenszkij, miért nem tarthatnak választásokat Ukrajnában.

A biztonsági garanciák, illetve azoknak hiánya akár legitim indokként is felmerülhetne azzal kapcsolatban, hogy el kell halasztani egy voksolást. A gondolatmenet azonban számos okból is támadható. Először is azért, mivel

nem először fordulna elő, hogy hadviselő országban választásokat tartanak.

Másodsorban azért, mivel ezzel

Zelenszkij saját kezűleg rúgja ki a széket saját és a nemzetközi baloldal háborús politikájának hivatkozási alapját.

A Nyugat radikalizálódó, globalista hadi- és propagandagépezete a háború kezdete óta igyekszik sulykolni, hogy ez a háború a Jó és Rossz, a demokrácia és az autokrácia, a "sokszínű" szabadság és a "(vörös)fasizmus" végső és elkerülhetetlen összecsapása, akik pedig akár a legkisebb mértékben is megkérdőjelezik ezt az állítást - ahogyan azt Orbán Viktor magyar miniszterelnök is teszi, mivel szerinte helyi értékén, vagyis két szláv nép testvérháborújaként kell kezelni ezt a konfliktust és ezért van szükség azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra -, nemzetközi elszigeteléssel fenyegetik és boszorkányüldözésnek teszik ki úgy a nemzetközi politikai térben, mind a médiában.

Saját kezűleg teszi semmissé Zelenszkij az ukránok és magyarok szenvedését és halálát Forrás: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

Ennélfogva a nemzetközi baloldal - élén a Soros Györgyhöz, Guy Verhofstadthoz, vagy Gyurcsány Ferenchez és Donáth Annához hasonló alakokkal -, amely a liberális demokrácia és a nyitott társadalom kérlelhetetlen bajnokaként hivatkozik saját magára, hazánkat pedig "választási autokrácia" kiépítésével és a korrupció intézményesítésével vádolja hazánkat folyamatosan, most tartozik egy szembenézéssel:

Mivel magyarázzák azt, hogy a (most már nem túlzás azt mondani) Zelenszkij-rezsim fokozatosan diktatórikus állapotokat teremt Ukrajnában? Hogyan harcolhat a jogállamiságért egy olyan ország, amely fokozatosan veszi semmibe a jogállamisági kritériumokat?

Zelenszkij abszurd beszédének ugyanakkor pártpolitikai motivációi is lehetségesek, amely radikális változást jelent augusztusi kijelentéseihez képest, amikor még arról beszélt, hogy a háború ellenére is megtarthatják a 2024-es elnökválasztásokat Ukrajnában. Emlékezetes, hogy a háború kezdetén az ukrán elnök népszerűsége az egekbe emelkedett, a háborús fáradtság és a kényszersorozások hatására, valamint a kudarcos tavaszi(-nyári-őszi) ellentámadást követően azonban jócskán bezuhant.

Ugyancsak fontos megjegyezni, hogy az ukrán elnök folyamatosan lehetetlenítette el politikai ellenfeleit a háború kezdete óta. Végül, de nem utolsó sorban Zelenszkijnek számot kell vetnie azzal a lehetőséggel is, hogy a választások elhalasztása vagy egyenesen betiltása felszámolhatja Ukrajna nyugati támogatását.