Kivégzik azt amerikai férfit, aki 30 éve rablás közben megölte barátja apját

Vágólapra másolva!
Alabama államban hamarosan kivégeznek egy férfit, akit az egyik barátja édesapjának megöléséért ítéltek el. A gyilkosságot még egy 1993-as rablás közben követte el.
Vágólapra másolva!

A 49 éves Casey McWhortert csütörtökön méreginjekcióval végzik ki. A férfi az ítélethirdetés után arra buzdította a fiatalokat, hogy gondolkodjanak, mielőtt felelőtlen dolgot csinálnak.

Az 1993-as gyilkosság idején az elkövető alig múlt 18 éves.

Két fiatalabb tinédzserrel, köztük az áldozat 15 éves fiával pénzt és más tárgyakat loptak Edward Lee Williams otthonából, majd megölték őt.

Az esküdtszék 10-2 arányban halálbüntetést javasolt.

Az ifjabb Edward Lee Williams és harmadik társuk életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Az ügyészek szerint a fiatalok fegyverrel törtek be Williams otthonába. Amikor Williams hazaért és meglátta a tiniket, dulakodni kezdtek.

McWhorter ekkor adta le az első lövést barátja apjára.

McWhorter a kivégzés előtti napokban megbékélt magával

Elismerte, hogy részt vett a bűncselekményben, és azt is, hogy ő lőtt először. A kivégzés előtt azt mondta, hogy aggódik a családja, a barátai és a szerettei miatt, hogy hogyan dolgozzák majd ezt fel - írta az ABC.

- mondta McWhorter.

Arra biztatta a nehéz időszakon átmenő fiatalokat, hogy szánjanak egy kis időt magukra, mielőtt életreszóló hibákat követnének el.

- tette hozzá McWhorter.