Kiürítették idős szüleik bankszámláját, hogy luxusnyaralásra költsék

Vágólapra másolva!
Gary Mansell és párja hatalmas összegeket loptak el a férfi idős szüleitől. A pénzt luxusszállodákra, all-inclusive nyaralásokra és drága ékszerekre költötték.
Vágólapra másolva!

A 61 éves Gary Mansell és az 58 éves Diane Mansell banki meghatalmazásukkal visszaélve hatalmas összegeket loptak el a férfi idős anyukájától és apukájától, így mindössze aprópénznek számító összeg maradt a nyugdíjasok bankszámláján.

A párost szerdán a liverpooli bíróság hat év börtönre ítélte, hivatali visszaélés, csalás és pénzmosás miatt.

A nyomozók már a nyomozás kezdetén átkutatták az ingatlanjukat, és lefoglaltak több nagy értékű tárgyat, amelyeket ott találtak.

A páros visszaélt a Gary szülei (Fred és Enid) által írt törvényes meghatalmazásokkal.

A meghatalmazásokra azért volt szükség, mert a nyugdíjas szülők nem tudtak már hivatali ügyeket intézni, miután egyikük 2017-ben súlyosan megbetegedett.

Diane és Gary beköltöztették őket egy lakhellyé átalakított garázsba, és 150000 fontért (65 millió forintért) eladták a szülők régi házát.

Ezután elkezdték elkölteni a pénzt. Elmentek egy jamaicai és egy Zöld-foki szigetek-i nyaralásra, majd a konyhájukat is felújították. A feleség emellett 9 000 fontot (4 millió forintot) költött kozmetikai fogászati beavatkozásra, miközben három Chanel táskát és egy Louboutin táskát is vásárolt. Gary egy gyémántgyűrűt is vett nejének.

A költekezésük során drága yorki szállodákban is megszálltak. A karibi nyaralásukról is posztoltak képeket a közösségi médiában, Diane pedig egy Land Rover Discovery-t szerzett be, amelynek személyre szabott rendszámtáblája volt - írta a Mirror.

Az ítélethirdetéskor David Swinnerton bíró a kapzsiság és a hiúság aljas megnyilvánulásának nevezte a páros tettét.

Hat év börtönbüntetésre ítélték a Wooltonban élő párost.