Kilenc hónapra ítélték az állatkínzó skót testvérpárt

Vágólapra másolva!
Egy kiskutyák tenyésztésével foglalkozó skót testvérpárt letöltendő börtönbüntetésre ítéltek állataik elhanyagolása miatt. A lakásukban tartott razzia során nyolc kölyökkutyát találtak, melyből négy később parvovírusban - egy rendkívül fertőző betegségben - halt meg.
Vágólapra másolva!

Kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték őket, mert gondatlanságból fájdalmat és szenvedést okoztak egy csapat kiskutyának.

A 28 éves Tom Mongan és 40 éves testvére, William Mongan egy kutyakennelt üzemeltetett Glasgowban.

A skót rendőrség razziát tartott a lakásukban, miután bejelentést kaptak arról, hogy illegálisan kereskednek állatokkal és rossz körülmények között tartják őket.

Egy spániel típusú, rózsaszín köntösbe bugyolált kiskutya szemmel láthatóan beteg volt.

Felfúvódott hassal találtak rá, és képtelen volt felemelni a fejét.

Két staffordshire bullterrier típusú kölyökkutyának szintén fel volt dagadva a hasa. A megtalált nyolc kiskutya közül négy később elpusztult parvovírusban.

- mondta Lesley Boyce megbízott főfelügyelő.

A kiskutyákat lefoglalták és azonnal állatorvoshoz vitték őket.

A belfasti testvérek elismerték, hogy szükségtelen szenvedést okoztak a kiskutyáknak azzal, hogy elmulasztották a parvovírus elleni oltás beadását.

A Glasgow-i bíróság hétfőn mindkettőjüket kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte. Tíz évre eltiltották őket az állattartással és állatkereskedelemmel kapcsolatos mindennemű tevékenységtől - írta a Sky.