Két ápoló megölése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy floridai férfit

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek csütörtökön egy férfit, mert tavaly Dallasban lelőtt két kórházi dolgozót. A lövöldözés idején barátnője a kórházban szült.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Nestor Hernandezt halálos kimenetelű gyilkosság miatt bűnösnek találták. Hernandez megölt egy 45 és egy 63 éves kórházi ápolónőt 2022. októberében, a Methodist Dallas Medical Centerben.

A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A tárgyaláson Hernandez beismerte, hogy rálőtt a két nőre, de azt mondta, hogy baleset volt.

Hernandez akkor kezdett el lövöldözni az intézményben, amikor kiderült, hogy barátnője megcsalta és nem ő az újszülött apja.

Hernandez barátnője, Selena Villatoro azt mondta, hogy a férfi hűtlenséggel vádolta őt, és egy pisztollyal megütötte, majd megfenyegette, hogy megöli őt, és mindenkit, aki belép a szobába. Ekkor lépett be az egyik ápoló, akit Hernandez lelőtt.

Hernandez azt állította, hogy miközben ő és Villatoro veszekedtek,

az ápoló megpróbált közbelépni, és a fegyver elsült. Azt mondta, hogy ezután pánikszerűen elkezdett lőni és eltalált egy másik ápolót is.

Hernandezt a helyszínre érkező rendőrt is combon lőtte.

A lövöldözés idején Hernandez feltételes szabadlábon volt rablásért, azonban engedélyt kapott arra, hogy a szülés ideje alatt a kórházban tartózkodjon - írja az AP News.