Látványos felvételen, ahogy arab terroristák eltérítettek egy hajót a Vörös-tengeren - videó

Vágólapra másolva!
Jemenben az Irán által támogatott húti lázadók azt állítják, hogy eltérítettek egy izraeli teherszállító hajót a Vörös-tengeren.
Vágólapra másolva!

Izrael tagadja mindezt, sem a hajó, sem a legénység nem volt izraeli állításuk szerint. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt állítja ez

Irán nem nyilatkozott. A hútik azzal fenyegetőztek, hogy eltérítik az elérhető közelségben lévő összes izraeli hajót a Gázai övezetben.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) "nagyon súlyos, globális következményekkel járó incidensnek minősítette a hajó elleni támadást, amelyet nem neveztek meg".

Tájékoztatásuk szerint a hajó Törökországból Indiába tartott, amikor megszállták a Vörös-tenger déli részén, Jemen közelében.

A felvételen látható, amint egy helikopter leszáll a hajóra és több fegyveres kiszáll és átveszi az irányítást a hajó felett.

Benjámin Netanjahu a közösségi médiában tett vasárnapi nyilatkozatában kijelentette, hogy Izrael

Azt mondta, hogy a hajó egy brit cég tulajdonában van, és egy japán cég üzemelteti, hozzátéve, hogy a legénység 25 tagja, különböző nemzetiségűek, köztük ukrán, bolgár, filippínó és mexikói tartózkodott a hajón - írja a BBC.

A hútik több már rakétát és drónt is kilőttek Izrael felé, közvetlenül azután, hogy Izrael megkezdte megtorló hadműveletét a Hamasz ellen.