Itt az arab terrorizmus legújabb és egyik legaljasabb akciója - videók

Vágólapra másolva!
Fegyvereket, katonai felszereléseket és a terrorszervezet Hamász egyenruháit is megtalálták az izraeli hadsereg erői a Gázai övezetben lévő Al-Shifa kórház alatt. Mindez ismét megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy az arab terroristák katonai bázisként használják a civil létesítményeket. Mindennek a célja, hogy a sérült és szenvedő civilek képei bejárják a világot, és ezzel is növelve az Izrael elleni hangulatot.   
Vágólapra másolva!

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közölték, hogy csapataik katonai felszerelést, köztük fegyvereket találtak a Gázai övezet legnagyobb kórháza elleni rajtaütésük során. A szerda hajnalban kezdődött műveletben az izraeli erők behatoltak a Shifa kórház egy részébe, és egy a helyszínen tartózkodó újságíró az AFP-nek elmondta, hogy az IDF szobáról szobára végzett átvizsgálást, miután napok óta folynak a Hamász fegyvereseivel folytatott harcok a létesítmény külterületén.

Az IDF még pár nappal ezelőtt kerítette be a Shifát, és azt állította, hogy a Hamász a létesítmény alatt tart fenn egy fő műveleti parancsnoki központot, és az ott menedéket kereső betegeket, személyzetet és civileket használja fel arra, hogy fedezéket biztosítson terroristáinak és fegyvereseinek. Az Egyesült Államok kedden megerősítette, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád a Shifát és más gázai kórházakat, valamint az alattuk húzódó alagutakat használja "katonai műveleteik elrejtésére és támogatására, valamint túszok fogva tartására"- derült ki a Times of Israel összeállításából.

Az arab terroristák fegyvereit találták meg a kórház alatt Forrás: Origo

minderről már Daniel Hagari katonai szóvivő beszélt újságíróknak. Találtunk egy operatív parancsnokságot is, kommunikációs berendezésekkel és Hamász egyenruhákat - mondta. A hadsereg később képeket tett közzé fegyverekről, gránátokról és más felszerelésekről, amelyeket szintén a Shifában találtak.

Ezek a megállapítások egyértelműen bizonyítják, hogy a kórházat terrorizmusra használták, a nemzetközi jog teljes megsértésével - mondta Hagari. A hadsereg által a Shifa épületből közzétett videón három zsákot mutattak, amelyeket Hagari állítása szerint egy MRI-laboratórium körül elrejtve találtak, és amelyek mindegyike egy-egy puskát, gránátokat és Hamász-egyenruhákat tartalmazott, valamint egy szekrényt, amelyben több, lőszertár nélküli támadó puskát találtak. Egy laptopot is találtak, amelyet tanulmányozásra vittek el.

Az izraeli erők folyamatosan keresik a fegyvereket és a Hamász-terroristákat a Shifa kórházban Forrás: Origo

Eddig nem találtak túszokat

mondta Jonathan Conricus alezredes, katonai szóvivő a videóban, hozzátéve, hogy szerinte az anyag "csak a jéghegy csúcsa". A hadsereg közölte, hogy a kutatás folytatódik. A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium tagadta az állításokat, mondván, hogy az izraeli erők "nem találtak semmilyen felszerelést vagy fegyvert a kórházban".

Az izraeli hadsereg közölte, hogy "pontos és célzott műveletet hajtott végre a Hamász ellen a kórház egy meghatározott területén", és hogy katonái orvosi csapatok kísérték, akik inkubátorokat és más felszereléseket hoztak. A Times of Israel szerint úgy tűnik, a hadsereg nem hatolt előre a kórház alatti részekre, ahol a széles körben elterjedt vélekedés szerint a Hamász fő parancsnoki központja található. Közölte, hogy a Shifa kórházban folytatják a műveleteket, hogy hírszerzési információkat és a Hamász eszközeit keressék, és hozzátette, hogy az erők túszok után is kutatnak, bár eddig egyet sem találtak.

Elképesztő, amit a Hamász tesz

Egyébként órákkal az izraeli rajtaütés előtt az Egyesült Államok közölte, hogy saját hírszerzési információi szerint a terroristák a Shifa és más kórházakat - és az alattuk húzódó alagutakat - katonai műveletek támogatására és túszok fogva tartására használták. John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője szerdai tájékoztatóján elmondta, hogy a Shifa kórház egy aktív kórház... Azt akarjuk, hogy betegeik a lehető legnagyobb védelmet élvezzék. Ugyanakkor tisztázta, hogy "amit a Hamász tesz... A háborús törvények megsértése, ha egy kórházban főhadiszállást létesítenek".

Dave Harden, az USAID ciszjordániai és gázai missziójának korábbi igazgatója pedig azt írta, hogy az övezetben köztudott, hogy

a Hamász terroristái a Shifa kórházat parancsnoki központként használják, és mentőautókat használnak utazásra.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerdán Tel-Avivban találkozott a Fehér Ház közel-keleti cárja, Brett McGurk és a külügyminisztérium közel-keleti fődiplomatája, Barbara Leaf vezette amerikai küldöttséggel, hangsúlyozva, hogy az IDF hadművelete, amelynek célja "a Shifa kórház felszabadítása a Hamász terrorcsoport ellenőrzése alól", rámutat az izraeli elszántságra és képességre, hogy a Hamászt teljesen kiirtják Gáza minden szegletéből - közölte a miniszterelnöki hivatal.

Mint arról korábban beszámoltunk, beteg csecsemőket, időseket használnak élő pajzsként az arab terroristák a Gázai övezetben. Mára világosan kiderült, hogy a Hamász terroristái szándékosan civil létesítmények (óvodák, bölcsődék, kórházak) alá rejtették el a fegyvereiket és támaszpontjaikat. A terroristák mindent elkövetnek annak érdekében is, hogy az izraeli erők segítsége ne jusson el az érintettekhez, mivel ezzel is csak a feszültséget tudják növelni. Az arab terroristák célja, hogy a civilek szenvedéseiről szóló képek bejárják a világot, ezeket a képeket pedig mindenféle kommentár nélkül veszik át világszerte terrorpárti baloldali lapok.

Izrael csapást mér a Hamász Politikai Hivatal vezetőjének rezidenciájára

Írtunk arról is,hogy az Izraeli Védelmi Erők csapást mértek a palesztin Hamász mozgalom Politikai Hivatal vezetőjének, Ismail Haniyehnek a Gázai övezetben lévő rezidenciájára. A célpontot az IDF harcosai november 16-án hajnalban találták el. Az izraeli hadsereg szerint itt tartották a Hamász magas rangú vezetőinek találkozóit.

Izrael és az Egyesült Államok szerint a Hamásznak van egy parancsnoki bázisa a Gázai övezet legnagyobb kórháza alatt, aminek a létezését azonban a Hamász folyamatosan tagadja.
Izrael szerint a bázis a szervezet bonyolult alagútrendszerének része, amelyet az enklávé nagy része alatt építettek – írja a BBC.