Itt az orosz válasz a nukleáris csapás lehetőségére

Horizontal, Izrael, Gáza
This picture taken from a position near Sderot along the Israeli border with the Gaza Strip on October 31, 2023, shows flares dropped by Israeli forces above the Palestinian enclave amid ongoing battles between Israel and the Palestinian Hamas movement. (Photo by Yuri CORTEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Amiháj Elijáhu izraeli miniszter a napokban a Gázai övezet elleni nukleáris csapás lehetőségéről beszélt egy rádióinterjúban. Marija Zakarova orosz külügyi képviselő szerint az ilyen kijelentések számos kérdést vetnek fel.
Vágólapra másolva!

Zakarova szerint az egyik legfontosabb kérdés Elijáhu kijelentését követően, hogy Izrael rendelkezik-e nukleáris fegyverekkel. Az orosz külügyi szóvivő szerint ezt mindenképpen tisztázni kell, mert Elijáhu kijelentéséből ez a következtetés vonható le.

Hozzátette, hogy a nemzetközi közösségnek az interjút követően vizsgálatot kellett volna elrendelnie a témában, ez azonban nem történt meg.

Zakarova megkérdezte, hogy miért hallgatnak azok a nemzetközi szervezetek, amelyek feladata éppen az ilyen kérdések kivizsgálása lenne. Kijelentette, hogy Elijáhu szavait követően Izrael moszkvai nagykövetét is tájékoztatták az elhangzottakról - írta meg az Izvesztija,