Folyamatos razzia: helikopterek köröznek, és fegyvereket is lefoglaltak a szerb-magyar határnál

Horgos, migrációs helyzet, migráns, Szerbia, illegális bevándorlás, migránsok lőttek egymásra Horgoson, halottak
A szerb belügyminisztérium által közreadott felvételen szerb rendőrök elvezetnek egy őrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál levő Horgosnál
Vágólapra másolva!
Folytatódik az összehangolt rendőrségi akció Szerbiában, a magyar határ közelében. Már több mint ezer illegális bevándorlót gyűjtöttek be, akiknél fegyvereket és lőszereket is találtak. A razzia azután indult, hogy több bevándorló is meghalt Horgoson egy fegyveres leszámolásban.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi helikopterek naponta többször átfésülik a horgosi erdőket. A levegőből is kutatnak a migránsok után, és ha mozgást észlelnek, azonnal jelzik. A gépkarabélyos katonák pillanatok alatt megérkeznek a helyszínre. Minden illegális bevándorlót begyűjtenek.

A fokozott szerb határvédelemnek már látszik az eredménye, ugyanis kedden

mindössze egy határsértőt tartóztattak fel Magyarországon,

azt is a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, papírok nem voltak nála. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb-magyar határnál összegyűjtött migránsokat a szabadkai befogadóközpontba viszik, ami telt házzal üzemel - írja a Magyar Nemzet.

A szerb belügyminisztérium által közreadott felvételen szerb rendőrök elvezetnek egy őrizetbe vett migráns férfit a magyar határnál levő Horgosnál Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

A lap emlékeztet: a balkáni útvonal mellett a Földközi-tengeren át is már milliók jöttek. Brüsszel új migrációs paktumának értelmében Magyarországnak be kellene engednie az illegális bevándorlókat. Az Európai Unió a migránsok kötelező szétosztására kötelezné a tagállamokat. Idézték Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjúját, amiben a miniszterelnök bejelentette: hamarosan újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, amelynek egyik témája a bevándorlás lesz.