Senki sem számított rá, hogy kik harcolnak most az ukrán hadseregben

Ukrainian soldiers on the frontline in Donetsk Oblast army,Donetsk,military,Russian attacks,soldier,Ukraine,Ukraine-Ru Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 10 NOVEMBER: Ukrainian soldiers pick up ammunition boxes in the rear in the direction of Bakhmut, Ukraine, 10 November 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A háború kirobbanásának kezdetén még az volt a jellemző, hogy többségében európai önkéntesek csatlakoztak az ukrán csapatokhoz. Andrii Tcherniak, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője 20 hónappal a háború kirobbanását követően már arról számolt be a Franceinfonak, hogy a külföldi önkéntesek összetétele jelentősen megváltozott. 
Vágólapra másolva!

Andrij Tcserniak a beszélgetés során elárulta, hogy amikor Ukrajna felhívást tett közzé önkéntesek számára, hogy mehetnek az ukránok oldalán harcolni "a közös értékekért, az orosz agresszió ellen", akkor közöttük még megtalálhatóak voltak a németek, belgák és franciák is.

- ismerte el. Hozzátette, a profilok is megváltoztak, mert a külföldiek már leginkább pénzért és nem meggyőződésből érkeznek meg az ukrán hadseregbe.

Közölte,

Ukrajna oldalán szír, latin-amerikai és afrikai zsoldos is harcol.

Tcserniak a létszámukról azonban nem tudott beszámolni.