Egy detroiti anyuka magára hagyta egyéves kisfiát a tengerparton

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy édesanyát, aki egy floridai tengerparton hagyta a gyermekét. A csecsemőt a parton találták meg, félig kihűlt állapotban.
Vágólapra másolva!

A 37 éves Shamika Mitchellt múlt héten tartóztatta le a rendőrség. Eljárást indítottak ellene gondatlanság bűntette miatt, miután magára hagyta egyéves kisfiát Daytona Beachen november 8-án a kora esti órákban.

Aznap éjjel rendkívül hideg volt a parton, 13 Celsius-fokot mértek.

A nő három másik gyermekével együtt nyaralt a környéken. Térfigyelő kamerák felvételei rögzítették, amint november 7-én, nem sokkal éjfél előtt elhagyta a strandot és visszament az autójához a parkolóba a többi gyerekkel.

A kép illusztráció! Forrás: Cultura Creative via AFP/Kevin C Moore

Az idősebb fia megkérdezte tőle, hol van a kisgyermek, mire az anyjuk azt mondta neki, hogy odaadta a babát az apjának, miután találkozott vele egy közeli kisboltban. A fiú nem hitt neki, mivel tudta, hogy a gyermek apja Detroitban él.

A tinédzser fiú ezután megkérte a parkolóőrt, hogy tárcsázza a segélyhívó számát, majd elindult, hogy megkeresse kistestvérét.

Az eltűnt csecsemőt végül másnap délben találták meg a tengerparton

Egy arra járó nő azt mondta, hogy észrevett valamit a homokban, és először azt hitte, hogy egy állat. Ahogy közelebb ment, látta, hogy egy csecsemő.

A gyermek négykézláb mászott a parton, a hullámok átcsaptak a feje fölött.

Kihúzták a vízből, hívták a rendőrséget, majd levették róla az átázott pelenkát és megpróbálták felmelegíteni a testét. A rendőrök betették a reszkető gyermeket egy járőrkocsiba és bekapcsolták a fűtést, hogy felmelegítsék.

A gyermek nem reagált, és a bőre is nagyon hideg volt.

Végül mentősök érkeztek a helyszínre, akik ellátták. Azóta kiengedték a kórházból, és jó állapotban van. Azóta sem derült ki, hogy Mitchell miért hagyta magára a babát - írta a Fox.