Egy brit pár meghalt Egyiptomban miután a hoteljükben mérgező gázzal poloskát irtottak

Vágólapra másolva!
A 69 és 63 éves John és Susan Cooper az egyiptomi Steigenberger Aqua Magic Hotelben szálltak meg. A nyaralás alatt mindketten hirtelen rosszul lettek, miután a szomszédos szállodai szobában poloskát irtottak.  
Vágólapra másolva!

A szakértői jelentés kizárta a szén-monoxid és az ételmérgezést, de megerősítette, hogy az a mérgező vegyi anyag okozhatta a pár halálát, amit az irtás során használtak. Kelly Ormerod, a házaspár lánya elmondta, hogy szülei korukhoz képest fittek és egészségesek voltak.

Édesanyja ugyanebben az évben áprilisban is járt a szállodában és mesésnek találta, ezért úgy döntöttek, hogy az egész család visszamegy.

Augusztus 20-án este mindannyian elmentek a szálloda éttermébe és egy bárba, mielőtt nyugovóra tértek. Másnap reggel a házaspár nem jött le reggelizni, ezért az egyik családtag lement a földszinti szobájukba. Ekkor derült ki, hogy a házaspár rossz állapotban van.

A férfi légzési nehézségekkel küzdött, ezért orvost hívtak. Mire az orvos kiérkezett, a férfi már halott volt. Sikertelenül próbálkoztak az újraélesztésével.

Feleségét mentőautóval kórházba szállították, de nem sokkal később ő is meghalt.

A történtekről az a férfi nyilatkozott, aki hét családtagjával augusztus 20-án a kora reggeli órákban érkezett a hotelbe és a szomszédos szobát kapták.

Órákkal később, ebédidő körül, három férfit látott - kettő a szálloda egyenruháját viselte, a másik pedig egy ötliteres rovarirtószeres kannával mászkált. A férfiak bementek a poloskákkal teli szobába és megkezdték az irtást.

Öt vagy tíz perc múlva elhagyták a helyiséget és ezután gondosan lezárták a szobát. A gáz mégis kiszivárgott - írta a Mirror.