Népszerű fogyókúrás gyógyszer okozhatta egy anya halálát

gyógyszerek doboz
Pills and pill bottle on grey table background.
Vágólapra másolva!
Lánya esküvője előtt akart néhány kilót lefogyni egy ausztrál anya, amihez egy népszerű súlycsökkentő gyógyszert szedett. A nő néhány hónappal fogyókúrája után meghalt.
Vágólapra másolva!

Trish Webster 56 évesen meghalt, miután lánya esküvője előtt szeretett volna pár kilót fogyni. A férje, Roy Webster, elmondása szerint a nőnek a hagyományos súlycsökkentő módszerek nem váltak be, így népszerű fogyókúrás gyógyszereket kezdett szedni, melyeket a televízióban látott. Az Ozempic és a Saxenda készítményeket elsősorban cukorbetegség kezelésére fejlesztették ki, de ma már világszerte alkalmazzák őket fogyáshoz.

A gyógyszerek segítségével 16 kilogrammot sikerült leadnia a nőnek, de tragikus következménye lett.

A férj elmesélte, hogy felesége miközben a készítményeket használta sokat betegeskedett, gyakran volt hasmenése és hányingere. A mellékhatások ellenére Trish nem hagyta abba a fogyókúrát, mivel eltökélte, hogy álmai ruháját fogja viselni lányának esküvőjén. Idén január 16-án a nő meghalt.

Roy a tragikus estéről így számolt be:

A nő halotti bizonyítványa szerint az ok akut gyomor- és bélrendszeri betegség volt. Bár a halottkém jelentése nem mutat közvetlen kapcsolatot a halál oka és a fogyókúrás gyógyszerek között,

Roy úgy véli, hogy a készítmények hozzájárulhattak a tragikus eseményhez.

A férfi gyanúját erősíti Dr. Kathryn Williams endokrinológus véleménye, aki szerint emésztési komplikációkat okozhatnak a Ozempichez hasonló készítmények hatóanyagai. A férj felesége halálának kivizsgálását követeli.

A címlapi kép csak illusztráció!

Forrás: News.com.au