Doboznak nézte az embert, kegyetlenül gyilkolt a robot

München, Németország, robotika, automatizáció, expo,
27 June 2023, Bavaria, Munich: A robot arm from the KUKA company is on display in a hall at the Automatica 2023 trade fair in Munich. Automatica is the leading trade fair for intelligent automation and robotics. Photo: Felix Hörhager/dpa (Photo by Felix Hörhager / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Halálra zúzott egy férfit egy robot Dél-Koreában, mivel nem tudta megkülönböztetni őt az általa kezelt élelmiszeres dobozoktól. A tragédia akkor következett be, amikor a negyvenes éveiben járó dolgozó éppen ellenőrizte a robotot.
Vágólapra másolva!

A paprikaválogató üzemben alkalmazott robotkar feladata a dobozok felemelése és raklapokra rakodása. Szerdán azonban a robot nem a zöldségekkel teli dobozt, hanem a gyártósor megfelelő működését ellenőrző férfit ragadta meg, majd

a szállítószalaghoz szorította, összezúzva az arcát és a mellkasát.

A dolgozót kórházba vitték, de később belehalt sérüléseibe.

A gyárban a robotkarnak még a próbaüzeme zajlott. Az eredeti tervek szerint ezt már hétfőn el akarták végezni, ám a robot érzékelőjével kapcsolatos problémák miatt két nappal el kellett halasztani a munkálatot. A tragédiát követően az üzem tulajdonosa átfogó vizsgálatot ígért, illetve egy pontos és biztonságos gyártási rendszer kialakítását helyezte kilátásba - írja a Ripost.