Döbbenet: az ukrán nagykövet őrjöngve támadja Lengyelországot

Vágólapra másolva!
A határon lévő ellenőrzőpontok lengyel fuvarozók általi lezárása és a gépkocsik közlekedésének teljes blokádja hátba szúrással ér fel Ukrajna számára - jelentette ki Vaszil Zvarych, Ukrajna lengyelországi nagykövete.
Vágólapra másolva!

"A határátkelőkhöz vezető utak blokkolása a lengyel fuvarozók által hátba szúrás az orosz agressziótól szenvedő Ukrajna számára. Veszélyben vannak az Ukrajna és az Európai Unió közötti szolidaritási folyosók, amelyek Lengyelország területén haladnak át" - közölte Zwarich a Facebook-oldalán.

A diplomata felszólította a lengyel tüntetőket, hogy hagyjanak fel az ukrán-lengyel határ blokkolásával, és találjanak más formákat jogaik érvényesítésére.

November 6-án az RMF FM lengyel rádióállomás arról számolt be, hogy több tucat lengyel fuvaros kezdte el blokkolni az ukrán határon lévő közúti ellenőrző pontokat az olcsó gabona elleni tiltakozásul.

Megjegyezték, hogy a három lengyel-ukrán határátkelőhely, Hrebenne, Dorohusk és Korcseva blokádja délután kezdődött.

Ukrajna és Lengyelország viszonya az ukrán gabonaszállítások embargója után eszkalálódott. Szeptember 15-én az Európai Bizottság feloldotta az Ukrajnából származó mezőgazdasági termék importjára vonatkozó, május óta érvényben lévő korlátozásokat.

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország azonban úgy döntött, hogy egyoldalúan meghosszabbítja a behozatali tilalmat - írja az iz.ru.