Olaszországban már többen meghaltak a Ciarán szélvihar miatt, ami ma érkezett meg Magyarországra

weather TOPSHOTS Horizontal
A woman tries to clean the mud in Montemurlo near Prato after heavy rain last night, on November 3, 2023. Storm Ciaran hit Tuscany late on November 2, 2023 causing the death of five people according to authorities. (Photo by Federico SCOPPA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ötre emelkedett azoknak a száma, akik a rendkívül heves Ciarán szélviharban meghaltak a közép-olaszországi Toszkána tartományban - közölték a helyi hatóságok pénteken.
Vágólapra másolva!

Eugenio Giani tartományi elnök elmondta, hogy két ember meghalt a Firenzétől mintegy 25 kilométerre északnyugatra fekvő Montemurlo településen, ahol egy folyó kiáradt.

Egy harmadik a toszkán tengerparton fekvő Rosignanóban halt meg.

Egy idős házaspár akkor halt meg, amikor járművük alatt beomlott egy híd, és egy folyóvá duzzadt patak magával sodorta őket. Az áldozatok mind idős személyek.

- írta Giani az X közösségi médiaplatformon.

Elárasztott utca Olaszországban Forrás: AFP/Handout

A tűzoltók beavatkozására több mint ezer helyszínen volt szükség, mintegy 40 ezren maradtak áram nélkül.

Az Arno-folyó Firenzében péntek délben tetőzött.

A heves esőzések okozta árvízzel elöntött utca a Firenze megyei Campi Bisenzióban 2023. november 3-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/Claudio Giovannini

Megfigyelés alatt tartják Észak-Olaszország összes folyóját. Milánóban attól tartanak, hogy az utóbbi napokban már megáradt Seveso és Lambro ismét kilép a medréből.

Livorno toszkánai kikötővárosban lezárták a tengerpartot az óránkénti 120 kilométeres erősségű szél miatt. A szomszédos Liguria tartományban hat méternél magasabb hullámokat mértek.

Montemurlo városában egy nő takarít a háza mellett, ahová egy autót sodort az árvíz Forrás: AFP/Federico Scoppa

Az előrejelzések szerint az eső és az erős szél Olaszország déli része felé tart. Molise tartományban, Campobasso térségében a heves szél már ledöntötte egy iskola tornatermének falát. A vihar az ország több részén fennakadást okoz a közúti és vasúti közlekedésben.