Tovább folytatódik az indiai dráma, újabb módszerrel próbálják kimenteni a föld alatt rekedt munkásokat

Uttarkasi, 2023. november 15. Földmunkagép egy épülő autóalagút bejáratánál az észak-indiai Uttarakhand állam Nepállal határos hegyvidéki térségében, Uttarkasi városnál 2023. november 14-én. Két nappal korábban beomlott a 4,5 kilométer hosszú alagút a bejárattól mintegy 200 méterre, 40 építőmunkás bennrekedt, ketten könnyebben megsérültek. A mentésben részt vevők csövön keresztül levegőt, vizet, élelmiszert és gyógyszereket juttattak be a munkásoknak. November 14-én megérkeztek a helyszínre azok a 76 centiméter átmérőjű csövek, amelyeket a törmeléken áttolva próbálják meg kihozni az embereket. MTI/EPA/Abhjudaja Kontala
Vágólapra másolva!
Mint ahogy több cikkben megírtuk, munkásokra omlott egy autópálya-alagút Indiában, 41 ember esett csapdába, akiket nyolc napja nem tudnak kimenteni. Most új módszerrel próbálkoznak - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

Az indiai mentők új lehetőségeket keresnek a negyvenegy alagútban rekedt munkás megmentésére, akiket nyolc napja próbálnak kimenteni - írta a portál.

Az újratervezésre azért volt szükség, mert pénteken

recsegő hangot hallottak az alagútból, miután fémcsöveket fúrtak le a törmelékhalmon,

ezután a mentőcsapatokat is kivonták.

Most

két párhuzamos alagutat fúrnak, amelyek menekülési útvonalat biztosíthatnak a csapdába esett munkásoknak.

Az építés alatt álló alagút Uttarakhandban egy földcsuszamlást követően omlott be. Az eset november 12-én reggel történt az északi állam Uttarkashi körzetében. A csapdába esett emberekkel nem sokkal ezután sikerült felvenni a kapcsolatot, és azóta oxigénnel, élelemmel és vízzel látják el őket.