Meghalt egy fiatal amerikai vadász, miután társa véletlenül arcon lőtte

politics vote hunting environment Horizontal ILLUSTRATION MUNITIONS HAND ELDERLY PERSON WEAPON CLOSE-UP HUNTER
(FILES) This file photograph taken on August 16, 2020, shows a shotgun loaded with ammunition as buckshot is now forbidden during a boar hunt at Pietrosella on the French Mediterranean island of Corsica. - Although the number of hunters (1.2 million active hunters out of some 4 million with a licence) is constantly falling, France remains the European country with the most hunters, ahead of Spain and Italy. This is a very heterogeneous electorate, which has been embraced - with the exception of the ecologists - by all the contenders for the supreme office, with outgoing president Emmanuel Macron in the lead. (Photo by Pascal POCHARD-CASABIANCA / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt egy vadász, miután a vadászcsapata egyik tagja arcon lőtte – közölte az iowai természeti erőforrások minisztériumának egyik tisztviselője. Október óta ő a második olyan vadász, akit halálos lövés ért az államban.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Seth Egelhoff az illinoisi Chesterfieldben élt, és épp egy természetvédelmi területen vadászott vízimadarakra több társával szombaton.

Vadászat közben az egyik társa véletlenül arcon lőtte a férfit.

Azonnal hívták a mentőket, akik olyan helyre vitték Egelhoffot, ahol mentőhelikopterbe tudják tenni. El is indultak a kórházba, de a férfi útközben meghalt.

A hatóságok szerint a halálos lövés baleset volt – írja a CBS News.

Az eset egy hónappal azután történt, hogy egy iowai férfi meghalt, miközben barátaival prérifarkasra vadászott, és véletlen lelőtték. Az 53 éves Mark Arendst egyetlen puskalövés találta el.

A múlt héten szintén véletlenül meglőttek egy férfit vadászat közben Minnesotában is. A hatóságok elmondása szerint vadásztársa ellenőrizte, hogy a lőfegyvere nincs-e töltve, de véletlenül az áldozat lábába lőtt.

A címlapi kép illusztráció.