Alex Soros még radikálisabb és veszélyesebb lehet, mint az apja

Alex Soros, Soros György, Soros, NGO, ngo, nyílt társadalom, joe biden
Vágólapra másolva!
Soros György átadta a stafétabotot fiának, így Alex Soros lett a 25 milliárd dolláros birodalma új ura. Ez júniusban történt, amikor a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) vezetését a magát sokkal inkább politikusi alkatnak valló Alex Soros átvette.
Vágólapra másolva!

Alex Soros szélsőséges nézetei nyilvánvalóak, elég, ha megnézzük azokat a politikusokat és szervezeteket, akiket támogat. Könnyedén előfordulhat, hogy sokkal radikálisabb nézeteket fog vallani, mint az apja. Az új vezető, akárcsak az apja, szereti magát filantrópnak nevezni, állítása szerint magyar állampolgársága is van és sokat jár is hazánkba, nem mellesleg pedig a magyar politikába éppúgy szívesen beleszól milliárdjai révén, mint az európai vagy az amerikai közéletbe.

A következőkben azt láthatjuk, hogy a fiú miért és hogyan lehet rosszabb is, mint az apja.

Alex Soros és Soros György Forrás: Alex Soros X (Twitter)

Alex Soros 2022-ben megkapta apja politikai Democracy PAC szervezetét, amely közvetlenül nem adhat forrásokat politikusoknak vagy pártoknak, önállóan azonban költhet kampányra

2022-ben 32 millió dollárt költött a baloldal megsegítésére és a republikánusok legyőzésére az amerikai félidős választásokon.

Rengeteg pénz, aminek a nagy része szélsőbaloldali csoportokhoz vándorolt. Alex apja történetesen a 2022-es ciklus „legnagyobb adományozója" címet is magának tudhatta, hiszen legalább 178 millió dollárt fordított a demokraták támogatására.

2020 januárjában Soros György elindította a globális Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózatot (OSUN) egymilliárd dollárból, hogy a szélsőséges „nyílt társadalom" világnézetét meghonosítsa a következő generációban is. Akkor úgy fogalmazott, hogy ez „életem legfontosabb és legmaradandóbb projektje". Az OSUN élén álló két baloldali intézmény – a Közép-Európai Egyetem (CEU) és a Bard College – szintén további 1,3 milliárd dollárt kapott az idősebb Sorostól, így az oktatási céljainak megvalósítására fordított összes kiadás legalább 2,3 milliárd dollárra ugrott.

Az OSUN az Izrael állam elleni gyűlölettől kezdve a „transznacionális feminizmus" radikális Nyugat-ellenes filozófiájának legitimálásáig mindent támogat.

Alex Soros az OSUN irányítási bizottságának vezető tagja , valamint a Bard és a CEU igazgatótanácsának is tagja .

Alex Soros alapítványi adományai megmutathatják, hogyan és miként irányíthatja majd az OFS-t. Alapítványa 2012 és 2021 között legalább 4 097 465 dollárt juttatott el tíz radikális baloldali szervezetnek. Ezek a csoportok mindent megtettek a republikánusok démonizálásától kezdve, a kormány és a Big Tech beszédcenzúrájának szorgalmazására és az LMBTQ-propaganda népszerűsítésére, a transzneműség támogatására, és a gyermekek nemének - szülők beleegyezése nélküli - megváltoztatására.

Alex Soros éveket töltött hálózatának kiépítésével mind az Egyesült Államokban, mind pedig külföldön egyaránt.

Ez azt jelenti, hogy együtt dolgozott rengeteg washingtoni demokratával és legalább húsz alkalommal a Fehér Házat is meglátogatta, hogy felkészüljön a hatalomra jutásra. Az MRC Business gyűjtése alapján legalább 43 világvezetővel találkozott, mint például Ferenc pápa, Emmanuel Macron francia elnök vagy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár.

Alex Soros a közösségi médiában többször is felfedte már radikális természetét. Például a Republikánus Pártot „a Konföderációnak" tartja . Míg egy 2019. július 21-i bejegyzésben azt állította, hogy Donald Trump abortusz elleni erőfeszítései veszélyt jelentenek a világ egészségére. Sőt

még a „demokrácia végét" és a „polgárháborút" is vizionálta abban az esetben, ha Trumpot 2024-ben újraválasztják.

- írja a Magyar Nemzet.