Zelenszkij őrjöng, egyre nagyobb bajban az ukránok

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK OBLAST, UKRAINE - JUNE 21: Ukrainian soldiers from the 35th Brigade fire targets using 120 mm mortar near one of newly captured villages in Donetsk Oblast, Ukraine on June 21, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Zuzana Caputova szlovák elnök nemrég bejelentette, hogy Szlovákia leállítja az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat, amíg nem alakul meg a parlament - számolt be róla a dennikn.sk.
Vágólapra másolva!

A szlovák elnök szerint tiszteletben kell tartani a választások eredményét, amelyet az Irány nyert meg. Mint ismert, Robert Fico szuverenista pártja nem támogatja a fegyverszállításokat, mivel a magyar kormányhoz hasonlóan az azonnali tűzszünetben és a béketárgyalások megkezdésében látják az egyetlen megoldást.

Caputova hozzátette, hogy a Smer akaratát semmibe venni egy rendkívül rossz példát adna a jövőnek.

Fico korábban arról beszélt, hogy az ukránoknak küldött fegyverek nem hoznak mást, csak halált és a béketárgyalások azonnali megkezdésére szólított fel. Emellett az oroszok ellen bevezetett szankciókat is bírálta, amelyek szerinte nehéz gazdasági helyzetbe juttatták Szlovákiát.