Itt az újabb elképesztő fordulat Zelenszkij megfigyeltetési botrányában

diplomacy conflict Horizontal
Andrzej Duda és Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk, GPS-nyomkövetőt találtak a lengyel elnöki hivatal egyik olyan járművében, amely Andrzej Duda konvojának része. A jeladót sajtóinformációk szerint Ukrajnában helyezték el az autóban, az elnök ottani látogatása idején. Most az ukrán sajtó azzal a nevetséges magyarázattal állt elő, hogy a lengyel elnök autójára a nyomkövetőt vagy az oroszok, vagy a lengyelek helyezték el a kérdéses autón.
Vágólapra másolva!

A Kyiv Independent szombati cikke azt írja: „lehet, hogy az oroszok helyezték el a nyomkövetőt Andrzej Duda lengyel elnök kocsijába." - írja a Mandiner.

Andrzej Duda és Volodimir Zelenszkij Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Mint írják, az ukrán lap a Rzeczpospolita cikkére reagálva ugyanis egy „keleti szálat" emleget egy a Lengyel Állami Védelmi Szolgálathoz (SOP) köthető, meg nem nevezett forrásra hivatkozva. Aki állítólag úgy fogalmazott:

– írja a lengyel lap.

Az ukrán lap egy másik, szintén meg nem nevezett, de a lengyel elnöki hivatalhoz köthető forrásra hivatkozva felidézi, hogy néhány éve nyomkövetőket helyeztek el maguk a lengyelek az alacsonyabb beosztású alkalmazottak gépjárművén, hogy ellenőrizzék: kizárlólag üzleti célokra használják-e azokat. „Talán ebben az esetben a valóság triviálisnak bizonyul" – idézi a lengyel lap a második meg nem nevezett forrást.